Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Apple istražuje samozapaljenje iPhonea 7 Plus (VIDEO)

Preuzmite sliku

Jednoj Amerikanki iPhone se zapalio na sličan način kao Galaxy Note 7, a u Appleu su odmah pokrenuli istragu.

Vlasnica iPhonea 7 Plus, Amerikanka Brianna Olivas, prije dva dana je imala prilično neugodno iskustvo sa svojim mobitelom. Uređaj, inače kupljen prošloga mjeseca, se prvo nije mogao uključiti, no u Appleovom servisu rekli su joj da je sve u redu. Dan nakon toga mobitel se zapalio sam od sebe, za vrijeme dok je jednostavno stajao na noćnom ormariću – nije ga se koristilo niti je bio priključen na punjač.

Briannin dečko uspio je samozapaljenje i toljenje ovog uređaja zabilježiti svojim mobitelom, a video koji je pritom snimljen ona je podijelila na Twitteru. Od tada su ga vidjele i podijelile hiljade drugih korisnika, a reagirao je i sam Apple. Stupili su u kontakt s vlasnicom “pokojnog” uređaja, preuzeli isti i pokrenuli istragu.

Prema snimci, riječ je o vrlo vjerojatno sličnom problemu s gorenjem litij-ionske baterije kakav je došao glave Galaxy Noteu 7 prošle godine. Ovo je drugi zabilježeni sličan slučaj u kojem se samozapalio novi model iPhonea. Prvi problem prijavljen je prije četiri mjeseca, kada je izgorio iPhone 7 jednog korisnika u Australiji. (Bug.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje