Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

10 aplikacija koje opterećuju telefon

Preuzmite sliku

Sigurno ste već čuli, da ako izbrišete Messenger i Facebook aplikacije i umjesto njih koristite Chrome obavještenja i web Facebook možete da produžite trajanje baterije i za 20%. Sad imamo još osam aplikacija čijom smanjenom upotrebom će vaša baterija ili telefon prodisati. Ne morate da ih brišete, samo ih ukinite tj. isključite u podešavanjima aplikacija i ne pokrećite ih osim kad su vam baš potrebne.

Portal Metro navodi da je sprovedena studija na Android uređajima, u periodu od januara do aprila 2016. godine, tokom koje je mjerena potrošnja energije baterije korištenjem aplikacija i da je jedan od zaključaka da se slična situacija može očekivati i na iOS ili Windows uređajima, s manjim odstupanjima, jer svaki sistem ima drugačiju optimizovanost.

Studija je istakla da su 10 najvećih potrošača među aplikacijama, one koje stalno telefon drže budnim i troše najveću količinu interneta, ove aplikacije:

– Facebook.

– Google Maps.

– Messenger.

– Instagram.

– BlackBerry Messenger.

– ChatOn

– Kik.

– WhatsApp.

– WeChat.

– The Weather Channel.

Pokemon GO nije uzet u obzir, a bio bi sigurno na vrhu, jer igra nije bila dostupna u vrijeme kad je sprovedena studija. (mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,