X će sada vaše objave učiniti vidljivima korisnicima koje ste blokirali.

X mijenja jednu funkciju: I oni koje ste blokirali, moći će da vide vaše objave
Foto: Ilustracija | Musk rekao da opcija "nema smisla"

U odgovoru u ponedjeljak , vlasnik X-a Elon Musk rekao je da će "funkcija blokiranja blokirati taj račun da se uključi, ali ne i da blokira gledanje javnih objava".

Trenutno, X prikazuje poruku „Blokirani ste“ kada pokušavate da vidite profil osobe koja vas je blokirala. Osim što blokira sve objave, također vam onemogućava da vidite njihove odgovore, medije, pratioce i listu praćenja.

Dok je izvor iz X rekao za The Verge da platforma pravi ovu promjenu jer ljudi već mogu vidjeti postove korisnika koji su ih blokirali kada koriste drugi račun ili kada su se odjavili.

Musk je govorio o tome da ne voli dugme za blokiranje. Prošle godine je rekao da ova funkcija "nema smisla" i da "treba da se odbaci u korist jačeg oblika nemuštog zvuka". Također je zaprijetio da će prestati dopuštati korisnicima da potpuno blokiraju ljude na platformi, osim direktnih poruka.

Iako će X-ovo dugme za blokiranje nastaviti da sprječava nekoga da stupi u interakciju sa objavama neke osobe, oni će i dalje moći da ih vide, što potencijalno olakšava lošim akterima da nastave da uznemiravaju svoje žrtve.