Pas heroj: Sa dvije noge juriša kroz život (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Samo nekoliko dana nakon operacije dogodilo se čudo – Dankan Lu je prohodao na samo dvije prednje, zdrave noge!

pas-dvije-noge2

Štene boksera, po imenu Dankan Lu rođeno je sa potpuno deformisanim nogama i karlicom koja je 90% kriva. Volonteri organizacije „Panda Pow Rescue" iz Washingtona, koji pomažu životinjama sa posebnim potrebama, odlučili su da je najbolje da mu veterinari potpuno otklone zadnje noge.

Operacija je izvedena prije mjesec dana, kada je Dankan Lu imao samo 3 mjeseca. Operaciji je prisustvovala i Amanda, članica udruženja koja se toliko vezala za Dankana, da je odlučila da ga usvoji.

"Odluka je bila teška, ali nakon konsultacija sa veterinarima, shvatila sam da će mu sa dvije noge i uz pomoć kolica život biti jednostavniji. Prije intervencije, svaki pokret predstavljao bi agoniju za njega... On je moj heroj i svojim brzim oporavkom 'zapušio je usta' svim onim ljudima koji su mi preporučivali da Dankana eutanaziram."

Samo nekoliko dana nakon operacije dogodilo se čudo – Dankan Lu je prohodao na samo dvije prednje, zdrave noge! Amanda kaže da je bio toliko srećan da je njegovo šepurenje po stanu ličilo na ples. Obrzirom da su mu noge cijelog života bile opterećenje, Dankan se sada ponaša kao da može da poleti, što možete vidjeti i u videu.

16 nedjelja nakon operacije, ovo hrabro štene prilagođava se hodu uz pomoć kolica, a karlica mu se za 45% vratila u normalu. Kada ga Amanda izvede napolje, Dankan jedva čeka da ga skinu sa kolica da bi mogao da se igra u parku. Tada izgleda kao i svaki razigrani pas i ne dozvoljava da ga hendikep u tome sprečava!

Dunkan Lu je poseban pas, ali ne zbog svog invaliditeta, već zbog toga što je hrabar, inspirativan i veseo pas od koga možemo naučiti lekciju o istrajnosti! (B92)