Foto: Tuzlanski.ba

Zamislite prosječnog gejmera na koga ćete naletjeti ako igrate igrice online.

O kakvoj vrsti osobe se radi? Vjerovatno vam pada na pamet neki 12-godišnjak koji provodi sate pred računarom dok bi trebao da radi domaći. Postoji jedna vrsta osobe koju stvarno nikako ne možete zamisliti u ovom kontekstu , a to su – bake. Bake koje kuhaju najbolje kolače, prave zimnicu i dodaju vam kapu i šal kada izlazite van da se ne prehladite. Iste te bake mogu biti žestoki protivnici u svijetu online igrica, a najbolji dokaz toga je Shirley Curry.

Ova bakica je najstarija gamerka na svijetu, a proslavila se nakon što je na YouTube-u objavila video sebe kako igra popularnu igricu „Skyrim“. Skoro preko noći, njen inboks je bio preplavljen porukama, a njen video ubrzo je postao viralan.

Tolika pažnja u početku ju je uplašila, ali nakon početnog šoka i iznenađenja zbog tolike popularnosti, sjela je za računar, otvorila sve e-mailove koje je primila i započela sa odgovaranjem. Da li smo spomenuli da ih je bilo oko 11 000?

Ovo je ispričala o cijelom iskustvu:

„Kada sam shvatila kakve komentare dobijam, postalo mi je sve vrlo zabavno. Neki od njih bili su stvarno dirljivi, a kako je vrijeme prolazilo i kako sam nastavila da primam pozitivne komentare od istih ljudi počela sam se vezivati za njih. Neki od tih komentara su me stvarno rasplakali, a neki su bili toliko smiješni da sam se danima smijala. Svi su bili tako slatki prema meni!“.

Iako nije željela svu tu pažnju pridružila se YouTube-u kako bi pratila razne gejmerske kanale koji su je zanimali. Gamingom se počela baviti u svojim devedesetim, a ukus u odabiru igrica joj je besprijekoran!

Igra razne igrice kao što su „Ark: Survival Evolved“, „Fallout 4“ i „No Man’s Sky“. Prije njene instant slave, provodila je dane isčitavajući naučno fantastične romane, a danas dane većinom provodi igrajući igrice.

Tokom dana ona snima za svoj YouTube kanal i dopisuje se sa fanovima. Iako su komentari većinom pozitivni, naravno da je bilo i negativnih.

Shirley je odgovarala i na takve komentare u početku, ali sada je ipak postala malo selektivnija i odlučila je da neće da troši vrijeme na te stvari.

Njena inspiracija za bavljenje gamingom potiče iz činjenice da redovno igra igrice sa unučićima, a ima ih ukupno 9. Njeni unuci imaju tu sreću da dugo uživaju u igranju sa bakom, a sada sličnu privilegiju imaju i internet korisnici. (Lola magazin)