Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zdravo i domaće: Evo kako napraviti hljeb bez brašna

Preuzmite sliku

Hljeb bez brašna možete jesti bez straha od debljanja. Brašno u ovom receptu zaboravite, a neće vam trebati ni puno vremena za pripremu. Napominjemo, hljeb je jako zasitan pa će vam biti dovoljna jedna do dvije kriške.

Za ovaj hljeb potrebne su vam dvije kašikice sjemenki (sezama, bundeve, suncokreta), dvije kašike mljevenih oraha, jedna kašikica praška za pecivo, malo soli, dva dl jogurta, dvoje jaja, dvije kašikice maslinovog ulja i 250 grama zobenih pahuljica.

Priprema

1. Pećnicu zagrijte na 180°C. Zobene pahuljice sameljite. U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke.

2. Dodajte jaja, jogurt i maslinovo ulje pa sve dobro promiješajte kutljačom.

3. Istresite smjesu u manji kalup za hljeb obložen papirom za pečenje.

4. Pecite na 180°C 50 minuta.

5. Vrući hljeb umotajte u krpu dok se ne ohladi. Ljeti ga je najbolje čuvati u frižideru, a zimi može stajati i na sobnoj temperaturi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: