Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za francusku salatu: Recept za finu domaću majonezu gotov u 60 sekundi

Preuzmite sliku

Domaća majoneza nezaobilazan je dio francuske salate i brojnih sendviča te izvrstan prilog pečenom mesu, ribi ili krompirićima. Međutim mnogi izbjegavaju njegovu izradu kod kuće jer misle da trebaju potrošiti sate u kuhinji.

Uistinu, postoje recepti koji iziskuju dugotrajno miješanje jaja uz postupno dodavanje ulja, ali cijeli proces moguće je skratiti na svega jednu minutu. Uz pomoć trika sa štapnim mikserom taj slasni namaz bit će gotov za 60 sekundi.

Sastojci:

– 1 veliko jaje
– 200 ml biljnog ulja
– 1 kašika limunova soka
– prstohvat soli

Priprema:

1. U visoku posudu stavite jedno jaje sobne temperature, prstohvat soli, kašiku limunova soka i ulje.

Umjesto limuna možete upotrijebiti i neku drugu vrstu “kiseline” poput soka limete, jabučnog octa ili slično.

2. Uronite štapni mikser u smjesu i miksajte sve zajedno oko jedne minute.

3. Stavite u frižider prije posluživanja

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,