Subota, 18. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Volite prženice – morate probati ove

Mogu se jesti slatke i slane, neko ih voli s jogurtom i pavlakom.

Dobro poznato i jednostavno jelo, koje bar jednom sedmično jedemo za doručak. Prženice. Mogu se jesti slatke i slane, neko ih voli s jogurtom i pavlakom, ali je li vam nekada palo na pamet da ih pravite punjene?

Sastojci:

2 jajeta

100 ml mlijeka

dvije žlice hljeba

žličica senfa

dva lista šunke

dva lista sira za sendviče

žlica ulja

Priprema:

Zagrijete pećnicu na 180 C. U zdjeli umutite jaja i mlijeko. Sol i biber dodajte po želji.

Sa strane svake kriške hljeba izdubite “džepove” po sredini (zato je potrebno da kriške budu deblje) i unutrašnjost namažite senfom. Ubacite listić šunke i listić sira u svaku krišku.

Punjene kriške hljeba stavite u plitku posudu i prelijte ih umućenim jajima i mlijekom. Nakon dvije minute okrenite kruh i ostavite ga još dva minuta da se fino natopi.

Pržite kriške hljeba po minut-dva s obje strane. Prženice potom stavite u pleh i pecite ih u pećnici desetak minuta. (Bljesak.info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,