Petak, 7. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Voćni cheesecake za koji ne morate paliti rernu

Preuzmite sliku

Torta od sira ukusan je desert u svako doba godine. Oduševit će vas vijest da postoji recept idealan za toplije mjesece kada ne morate paliti pećnicu kako biste pripremili ovaj kolač. Plus je i voće zbog kojeg će torta dobiti sasvim novu dimenziju.

Sastojci:

šolja i po mljevenog keksa

trećina šolje smeđeg šećera

pola kašičice cimeta

trećina šolje rastopljenog maslaca

Za nadjev:

500 g svježeg sira

trećina šolje šećera

2 kašičice soka od limuna

dvije šolje vrhnja za šlag

Za vrh:

dvije šolje svježih jagoda

šolja borovnica

šolja trešanja (može i malina ili višanja)

dvije kašike šećera

Priprema:

U posudi pomiješajte mljeveni keks, smeđi šećer, cimet i maslac. Smjesu dobro utisnite u dno kalupa u kojem ćete pripremati tortu. Stavite u frižider na 30 minuta.

U posudi istucite sir, šećer i sok od limuna dok ne dobijete glatku smjesu. Počnite postupno dodavati vrhnje za šlag pa tucite dok ne dobijete smjesu nalik šlagu. Prebacite u kalup na pripremljeni biskvit. Ostavite u frižideru preko noći da se stisne.

U posudi pomiješajte voće sa šećerom i ostavite da stoji 15-30 minuta pa posložite na vrh torte.

Prijatno! (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,