Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ukusna pana cotta sa cimetom i malinama

Preuzmite sliku

Napravite delikatan desert sa ukusom cimeta i osvježavajućih malina, po receptu koji prenosi Ženski Magazin. Ali, ne zaboravite da je podijelite sa svojim voljenima.

Sastojci:

1 l slatke pavlake za kuhanje

170 g šećera

kašičica cimeta u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile

12 listova želatina

Preliv:

250 g smrznutih malina

3 kašike šećera

Procedura:    

Stavite slatku pavlaku za kuhanje da se zagrije na vatri. Dodajte šećer, cimet i ekstrakt vanile. Listove želatina prelijte vodom i ostavite da odstoje najmanje 5 minuta ili se vodite uputstvom sa pakovanja.

Kada želatin bude spreman, pomiješajte ga sa slatkom pavlakom. Sipajte smjesu u modle i sačekajte da se ohlade, a zatim ih stavite u frižider oko 3 sata.

Pripremite preliv –Malinama dodajte šećer i napravite preliv po želji. Sačekajte da se desert ohladi i prelijte preko ohlađene panna cotte. Savjet: Najjednostavniji način da se ohlađeni desert dobije iz posude je da se posuda prvo zagrije u vreloj vodi. Onda servirajte na tanjir i dekorišite. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,