Uz dobru bazu od biskvita i lagane kreme lako se poigrati omiljenim voćem, ili kombinacijom čokolade i kikirikija da bi se dobilo slatko ljetno savršenstvo…
Cheesecake koji se ne peče idealan je ljetni desert koji ne treba puno komplicirati. Prema želji, u kremu dodajte komadiće keksa, a ako više volite čokoladu nego voće, u kombinaciji sa sirom iskoristiti možete omiljeni namaz od lješnjaka. Omekšajte ga u mikrovalnoj, a tortu možete ukrasiti i maslacem od kikirikija.
Sastojci za ljetni cheesecake:
Biskvit:
40 g maslaca
25 keksa Oreo
1 kašičica ekstrakta vanilije
Krema:
500 g svježeg krem sira
500 ml slatkog vrhnja
7 kašika šećera
2 vanilin šećera
1 vrećica želatine
Preljev:
500 g šumskog voća
1 preljev za torte
1 vanilin šećer
Priprema:
1. Izmrvite keks u blenderu. Dodajte im otopljeni maslac s ekstraktom vanilije i sve utisnite u kalup u kojem ćete slagati kolač. Stavite u frižider.
2. Želatinu otopite u deset kašika vode pa zagrijte (pazite da ne prokuha).
Krem sir i obje vrste šećera izmiksajte pa umiješajte razrađeno slatko vrhnje te želatinu. Dobro izmiješajte i izlijte u kalup pa držite u frižideru tri sata.
3. Voće pospite šećerom i kuhajte na laganoj vatri dok ne pusti sok. Dodajte preljev za torte i ostavite da se malo ohladi. Polako izlijte sirup na tortu. (punkufer.hr)