Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U jesenjem stilu: Brzi desert u čaši sa cimetom i orasima

Preuzmite sliku

Ovaj brzi pojačavač raspoloženja možete ponijeti sa sobom na posao ili u školu. Trenutak slatkog zadovoljstva u svakodnevnom životu je zagarantovan.

U jesenjim kišnim danima, svako od nas, na svoj način pokušava da se snabdje energijom i poboljša raspoloženje. Neki piju kafu, drugi se fokusiraju na fizičku aktivnost, dok mi sebi dozvoljavamo trenutak zadovoljstva uz slatke zalogaje.

Neka inspiracija za desert bude brzi kolač sa kremom od cimeta i orasima, piše Ženski magazin.

Sastojci za dvije porcije:     

-kora (patišpanj) za tortu

-maskarpone sir – 150 g

-slatka pavlaka 36% – 150 g

-šećer u prahu – 40 g

-cimet – 2 kašike kašike

-vanila – ½ štapića

-orasi – 50 g

-čaše ili tegle – 2 komada

Priprema:

Stavite orahe u suhu posudu, pecite ih neko vrijeme, a onda ih smrvite. Usitnite patišpanj ili gotove kore za tortu i pomiješajte u posudi sa orasima. Dodajte sir maskarpone u slatku pavlaku i opet umutite da se sastojci sjedine. Pomiješajte šećer u prahu sa cimetom i sitno sjeckanim mahunama vanile. Na kraju dodajte šlag sa mascarpone sirom.

U teglu ili čašu stavljajte slojeve – mrvljeni patišpanj, zatim krem sa orasima i krem od cimeta. Poslužite ohlađeno. Ukrasite sa nekoliko dodatnih oraha. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,