Saznajte kako brzo i efikasno djelovati u kuhinji ukoliko iskrsne neki od problema koji se svima nama često dešavaju…
Savjeti za bolju organizaciju u kuhinji:
• Pripremate kolač i u bjelanca vam je upala ljuskica od jajeta? Izvucite je drugim komadom ljuske ili namočite prste vodom pa njima dohvatite ljuskicu.
• Za ručak želite skuhati tjesteninu? Kako biste brže prokuhali vodu, prvo je ugrijte u kuhalu i tu proključalu vodu stavite u lonac i na šporet – odmah će zakipjeti pa u nju dodajte tjesteninu.
• Ako trebate provjeriti je li ulje dovoljno vruće za prženje, na dno tave pritisnite kutljaču – ako se oko rubova kutljače počnu stvarati mjehurići, to znači da je ulje positglo odgovarajuću temperaturu.
• Kalupiće za sitne kolače upotrijebite i za pripremu kreativnog doručka – u njih stavite smjesu od palačinke ili jaje i poslužite zahtjevnom mališanu hranu zanimljivih oblika koje će rado pojesti.
• Ako suhomesnate proizvode trebate narezati na sitne kockice ili tanke listiće, sat vremena prije rezanja stavite ih u zamrzivač.
• Ako su vam se u čokoladi koju kuhate stvorile grudice, polako dodajte ulje i miješajte – tako ćete ih ”razbiti”.
(Gastro)