Brz, odličan i jednostavan recept..
Sastojci:
– 1 kg piletine
– 1 kg krompira
– 1 kašika soli
– 2 kašike limunovog soka
– 3 kašike maslinovog ulja
– 2 kašičice origana
– 1 kašičica bosiljka
– 2 čehna bijelog luka
– 2 paprike
– biber
Priprema:
– Zagrijte rernu na 200 Celzijusa.
– Piletinu isjeckajte na komade, a krompir operite, pa ga isjeckajte na komadiće.
– Posolite i pobiberite piletinu i krompir, pa je stavite u sredinu posude za pečenje.
– Dodajte krompir i pecite oko 15 minuta.
– Za to vrijeme pripremite sos tako što ćete pomiješati limunov sok, kašiku maslinovog ulja, origano, bosiljak, so i biber, te sve dobro promiješajte.
– Papriku nasjeckajte na rezance, dodajte kašiku maslinovog ulja, začinite i dobro promiješajte.
– Piletinu okrenite nakon 15 minuta, premažite je sosom od limuna, pa pecite još kratko, najviše desetak minuta.
-Izvadite piletinu, a krompiru dodajte papriku.
– Pecite još 15 minuta.
– Pustite da se ohladi, pa poslužite uz tortilje ili pecivo. (Stil.rs)