Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Torta od jogurta s jagodama: Light verzija slasnog cheese cakea

Preuzmite sliku

Popularno

Želite li napraviti light i osvježavajuću verziju popularne cheese cake torte isprobajte ovaj recept. Torta od jogurta je sočna i ukusna i što je najvažnije vrlo jednostavna za pripremu. Izdvojite pola sata i uživajte u ukusnom desertu kao stvorenom za tople dane, piše Zadovoljna.hr

Podloga:

– 125g rastopljenog maslaca

– 250g keksa (petit, digestive…)

– 2 žlice smeđeg šećera

– ½ žličice cimeta

Krema:

– 3 čvrsta jogurta

– 120 g šećera u prahu

– 1 vanilin šećer

– 6 listića želatine

– 2 mala vrhnja za šlag (cca 4 dl)

– 1 konzerva kompota od jagoda (može i šumkog voća)

Priprema:

1. Kekse smeljite i pomiješajte sa šećerom i cimetom te dodajte otopljeni maslac.

2. Smjesu utisnite u kalup i kratko specite u pećnici (3 do 5 min na 200 stupnjeva).

3. U 2,5 jogurta umiješajte šećer i izmiksajte.

4. Želatinu otopite u hladnoj vodi prema uputama, u lončiću zagrijte pola jogurta, dodajte želatinu, maknite s vatre, kratko miješajte dok se želatina ne otopi te mješavinu pridružite ostatku kreme pa sve zajedno izmiksajte.

5. Zamutute šlag i dodajte ga kremi te sve dobro izmiješajte.

6. Na kekse poslažite voće, prelijte ga kremom i stavite u hladnjak preko noći.

Savjeti:

– Umjesto kompota možete koristiti i zaleđeno ili svježe voće. Na tavi zagrijte malo ulja, dodajte voće i malo smeđeg šećera te sve kratko popirjajte dok se voće malo ne opusti pa polijte po podlozi

– Umjesto cimeta u tijesto možete naribati malo korice limuna i dodati stisak soka od limuna

– Nadjev od voća ne morate staviti na podlogu već ga možete i servirati i pored torte.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,