Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tiramisu s jagodama, keksom i mascarponeom

Preuzmite sliku

Ovaj fini desert gotov je za malo više od pola sata i vrlo ga je lagano napraviti jer nema ni pečenja ni kuhanja. Sve što treba je staviti ga na neko vrijeme u frižider…

Sastojci:

250 g jagoda
vrećica bourbon vanilin šećera
100 g keksa s bademima ili nekih drugih prema želji
250 g sira mascarponea
2 čaše kiselog vrhnja
100 g šećera u prahu
omot vanilin šećera

Postupak:

Korak 1: Jagode operite, ocijedite, uklonite im peteljke i narežite na ploške. Pomiješajte ih u posudi s bourbon vanilin šećerom.
Korak 2: Napravite kremu od sira tako da lagano izmiješajte sir, kiselo vrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer. Pripremite dublje čaše i izlijte na dno malo kreme, zatim preko nje poredajte zašećerene jagode.
Korak 3: Pospite ih keksom te ponovite još jedan red sira, jagoda i keksa. Na vrh stavite kremu od sira i ukrasite manjim komadima jagoda. Stavite u frižider dok se desert ne stisne. (24sata.hr)

  • tiramisu-jagode
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,