Još jedan zanimljiv recept donosimo vam u prilogu…
Sastojci:
300 ml vode, 20 g svježeg kvasca, 1 kašika šećera, 2 kašičice soli, 2 kašike ulja, 500 g brašna
Za punjenje:
2 glavice luka, 1 ljuta paprika, 2 šargarepe, malo maslinovog ulja, 2 kašike paradajz pirea, 1 kašika suvog začina, 150 g paradajza iz konzerve, pola veze korijandera, so po ukusu, maslinovo ulje za mazanje
Priprema:
Od nabrojanih sastojaka zamijesite srednje tvrdo tijesto. Oblikujte tijesto u lopte i pokrijte streč folijom, ostavite tako da odstoji oko 30 minuta.
Punjenje se priprema tako što isiječete luk na polumjesece, a papriku i šargarepu na sitno, zapržite ih na maslinovom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju i ne omekšaju.
Nakon toga dodajte suvi začin i paradajz pire. Nakon 5 minuta dodajte i pasiran paradajz sa malo soli.
Ostavite da se krčka dok se ne zgusne, nakon toga sklonite sa ringle, pospite usitnjenim korijanderom. Razvijte svaku loptu tijesta pomoću oklagije ili razvucite rukama u oblik pravougaonika.
U sredinu svakog stavite nadjev i stegnite krajeve kao paket. Pogačice ispržite u gril tiganju namazanom maslinovim uljem okrećući sa obje strane. (Still)