Ovog vikenda počastite sebe i ukućane finim i jednostavnim desertom.
Vikend je odlično vrijeme za pojesti nešto slatko i malo ‘zgriješiti’, ali ponekad eksperimentiranje s receptima, kuhanje krema i slaganje nekoliko redova torte jednostavno ne dolaze u obzir.
Zato ovog vikenda donosimo recept za kolač kakav su radile naše mame i bake, a uvijek smo tražili kocku više – biskvit s višnjama.
Sastojci: 3 jaja 150 ml ulja 400 ml mlijeka 1 prašak za pecivo 200 g šećera 400 g brašna 400 g kukuruzne krupice Kompot od višanja Vrhnje ili šećer u prahu – po želji.
Priprema: Rernu zagrijte na 180 stepeni. Lim ili kalup za pečenje obložite masnim papirom. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke, zatim u drugoj, većoj zdjeli umutite jaja pjenjačom, pa dodajte sve mokre sastojke. Pomiješajte suhe i mokre sastojke u jednoličnu smjesu i ulijte ju u prethodno pripremljeni lim ili kalup za pečenje.
Stavite u rernu na oko 5 minuta. Izvadite lagano van i po vrhu posipajte višnje, kako one ne bi pale na dno. Zatim ponovno stavite u rernu i pecite oko 20 do 30 minuta na 180 stepeni ili dok kolač ne poprimi zlatnu boju, a čačkalice iz njega izađe suha.
Jednom gotov, kolač ukrasite kiselim vrhnjem ili šećerom u prahu! (Večernji.hr)