Ponedjeljak, 20. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Spremite punjene lignje

Ako ste ostali bez ideja šta da spremate, punjene lignje su idealan odabir.

Sastojci:

500 g lignji

100 ml maslinovog ulja

kašika prezli

mješavina biljnih začina

biber, so

100 ml bijelog vina

30 g suhog mesa

Priprema:

Lignje očistite, operite i osušite. Nasijecite suho meso na tanke šnite pa na komadiće, kojima ćete puniti lignje. U svaku stavite po jednu kockicu suhog mesa.

Na zagrijanom maslinovom ulju s obje strane kratko propržite lignje i njihove pipke, pa ih pospite prezlama, posolite, pobiberite i zalijte vinom.

Izvadite ih na tanjir i prelijte sosom od prženja. Ovako punjene lignje možete da pečete i na roštilju. (Nezavisne novine)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,