Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sočna slastica za vrele dane: Zapečene breskve sa sladoledom

Preuzmite sliku

Čulo ukusa će “poludjeti” zbog ove ljetnje kombinacije.

Sastojci:

-4 breskve
-Puter
-Med
-Sladoled od vanile

  • Priprema:

    -Upalite rernu na 180 stepeni. Breskve operite, presijecite na pola i uklonite koštice.
    -Smjestite polovine breskve na dno pleha, presječenom stranom na gore.
    -Na svaku polovinu stavite po kockicu putera i prelijte ih medom.
    -Ubacite u rernu i pecite dvadesetak minuta – dok breskve ne omekšaju, puter se ne otopi i med se ne karamelizuje.
    -Poslužite toplo sa kuglom sladoleda od vanile i pečenim listićima badema. Ljubitelji cimeta ga mogu posuti preko meda, ili ga dodati nakon što breskve izvadite iz rerne, prenosi Super žena. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,