Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slatko rashlađivanje: Veganski sladoled kolač

Preuzmite sliku

Ovaj veganski sladoled kolač predstavlja sočno, mekano, čokoladno zadovoljstvo, bez jaja, i mlečnih proizvoda.

Uz sve to se nevjerovatno lako pravi, a oduševiće svakoga! Šta više asocira na ljeto od sladoleda? A spoj ove kremaste poslastice i kolača je definitivno pun pogodak za sve sladokusce!

Sastojci: 3 šolje brašna (ukoliko ste alergični na gluten, birajte ono bez glutena), 2 šolje smeđeg šećera (može i kokosov šećer), 1/2 kakao praha, 2 kašičice sode bikarbone, 1/2 kašičice soli, 2 kašike belog sirćeta (može i jabukovo), 2/3 šolje neutralnog biljnog ulja, 2 šolje vode, 1/4 čokoladnog sirupa, 6 šolja veganskog sladoleda od vanile

Način pripreme: Zagrijte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh i ostavite sa strane. U činiji pomešajte sve suve sastojke. Dodajte mokre i mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Ravnomjerno rasporedite na pleh. Pecite 30 minuta, a zatim izvadite koru iz rerne i ostavite da se ohladi.

Izvadite sladoled iz frižidera i ostavite da se otopi na sobnoj temepraturi 30 minuta. Kada se kora u potpunosti ohladila, rasporedite sladoled po kori i stavite u zamrzivač na šest sati. Prelijte čokoladnim sirupom i vratite u zamrzivač na pola sata. (lepotaizdravlje.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,