Riječ je o mekanim i finim slasticama nalik na bombone od karamele koji se ne peku u rerni, već pripremaju na šporetu.
Jeste li probali fudge? Riječ je o mekanim i finim slasticama nalik na bombone od karamele koji se pripremaju na šporetu od šećera, maslaca i mlijeka. Najteži dio u pripremi je čekanje da se stisnu u frižideru, prenosi punkufer.hr.
Sastojci:
450 grama čokolade za kuhanje
400 ml kondenzovanog mlijeka
60 grama maslaca
2 kašike vrhnja za šlag
1 kašika ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Priprema:
1. Narežite čokoladu na sitne komade pa je rastopite na umjerenoj temperaturi na šporetu u kondenzovanom mlijeku, maslacu i vrhnju za šlag dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
2. Čokoladnu smjesu začinite s malo soli i s ekstraktom vanilije.
3. Prelijte smjesu u lim za pečenje koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.
4. Stavite u frižider da se sve zajedno stisne oko dva sata.
5. Izrežite na kocke i poslužite hladno. (Tuzlanski.ba)