Za današnji ručak predlažemo vam da napravite ove ukusne ćufte u kajmaku.
Sastojci:
– 500 g mljevenog junećeg mesa
– 120 ml mlijeka
– 1 kašika mljevenog crvenog luka
– 1 kašika mljevenog bijelog luka
– 100 g prezle
– 1 jaje
– so, biber
– vegeta
– sitno narezan peršun
– 3 kašike kajmaka
– 1 kašika maslaca
Priprema:
U mljeveno meso dodati mlijeko i dobro promiješati. Masi zatim dodati luk, prezlu, začiniti po želji. Sve dobro promiješati i ostaviti u frižider jedan sat.
Nakon toga masi dodati jedno jaje i peršun, te praviti ćufte. Da bi ćufta bila jednaka, koristiti kašiku za sladoled.
Na zagrijanom maslacu pržiti ćufte uvaljane u mrvice.
Gotove ćufte redati u posudu i preliti rastopljenim kajmakom i maslacem. (Nezavisne novine)