Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Recept za super trik uz koji će perad i crveno meso postati mehko k'o duša

Preuzmite sliku

Popularno

Želite li da vam od sada jela s mesom (bilo kojim) budu ukusnija no ikad, a meso mekše od maslaca, iskoristite stari recept koji se koristi u cijelome svijetu, a garantira izvrsne rezultate.

Riječ je o salamurenju, odnosno umakanju mesa u slanoj vodi s dodatkom određenih mirodija i namirnica.

Na ovaj način meso upija dodatnu vlagu te se neće isušiti tokom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.

Recept za 1 litru rasola:

  1. -1 šoljica vode,
  2. – 3 kašike krupne morske soli
  3. – 1 kašika šećera
  4. – 1 listić lovora
  5. – Nekoliko zrna krupne soli

Postupak:

  1. U malom lončiću zagrijte sve sastojke
  2. Ostavite da voda prokuha te maknite s vatre
  3. Dodajte još 3 šoljice hladne vode
  4. Po receptu poduplajte ili utrostručite sastojke.
  5. Svježe meso stavite u posudu i prelijte rasolom.
  6. Ostavite da odstoji u hladnjaku po receptu.

Savjet:

– U rasol možete dodati još začina po želji (malo naribane korice limuna, narandže ili limete, komorač, čili papričice te svježi kumin, ružnarin, koriander ili cimet. (Zadovoljna.hr)

  • rasol-salamura-pac-tablica-recept
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,