Iskoristite tikvice dok im traje sezona.
Sastojci:
Broj porcija: 4
250 g krompira
250 g tikvica
1 luk
6 jaja
3 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Pripremite povrće
Krompir ogulite i narežite na kriške. Tikvice operite, ogulite i narežite na kriške. Stavite ih u zdjelu, posolite i ostavite da odstoje. Luk očistite i narežite.
Propržite kruompir
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte narezani krompir. Pržite polupokriveno 30 minuta uz povremeno miješanje.
Kad je krompir omekšao, dodajte ocijeđene tikvice i luk narezan na trakice, dinstajte ga da se zastakli.
Umutite jaja
U većoj zdjeli umutite jaja, posolite i pobiberite.
Ispecite tortilju
U tavu izlijte pripremljena jaja. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta, povremeno poravnavajući smjesu špatulom.
Prebacite zatim tortilju na tanjir, okrenite ga ponovno na tavu i pecite još 10 minuta s druge strane. Poslužite toplo., prenosi index.hr. (Tuzlanski.ba)