Treba vam neki brzinski desert za proslavu, onda je ovo recept za vas.
Kolač bez pečenja koji ćete napraviti za tren. Brže od ovoga ne može. Keksi, puding od lješnjaka i čokoladna glazura dobitna su kombinacija.
Sastojci za brzi kolač od keksa i pudinga: 500 grama petit beurre keksa, 1 litra mlijeka (za puding), 2 dcl mlijeka (za namakanje keksa), 15 dag maslaca, 2 pudinga od lješnjaka (ili drugi po želji), 1 dcl slatkog vrhnja, 100 grama tamne čokolade
Priprema brzog kolača od keksa i pudinga: Puding skuhajte prema uputama na pakiranju. Kada s ohladi, mikserom u njega umiješajte maslac sobne temperature. Odaberite posudu u koju ćete slagati kolač. Kekse s obje strane namačite u mlijeko i stavljajte u protvan dok ne pokrijete dno. Zatim stavite nekoliko žlica kreme i razmažite. Naizmjence stavljajte sloj keksa i kreme dok ne potrošite svu kremu, a posljednji sloj mora biti keks.
Kada ste složili sve slojeve, pripremite glazuru. Čokoladu natrgajte na kockice i prelijte s vrelim slatkim vrhnjem. Pustite da čokolada minutu-dvije stoji u vrelom vrhnju, a zatim promiješajte kuhačom ili špatulom dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko kolača i kada se glazura ohladi, stavite kolač na hlađenje.
Ako želite još ukusniji kolač, kekse umjesto u mlijeko umačite u mješavinu crne kave i ruma. (zadovoljna.hr)