Recept za ”Monte tortu” za koji vam nije potrebna pećnica…
Sastojci:
1. Keksi Petit Beurre
2. Za prvu kremu: 1 l mlijeka, 100 g škrobnog brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 125 g maslaca
3. Za drugu kremu: 500 ml slatkog vrhnja za šlag, 200 g čokolade
Priprema:
1. Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka
2. Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa
3. Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!