Zimske dane odmora i vikende možete iskoristiti za pripemu poslastice koja je veoma ukusna, a ne oduzima puno vremena, piše Ženski Magazin.
Otkrivamo vam recept za božanstvenu tortu.
Sastojci za koru:
40 g bijelog pšeničnog brašna
150 g tamne čokolade
3 jajeta
80 g šećera u prahu
60 g maslaca
Maslac i čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari i ohladite. Izmiješajte rastopljeni maslac i čokoladu i dodajte jednu kašiku brašna na svako žumanjce. Na kraju dodajte smjesi snijeg umućen od bjelanaca. Promiješajte i sipajte smjesu u pleh podmazan uljem. Najbolje je koristiti posudu prečnika 24 cm. Pecite približno 20 minuta na 130 ° C.
Dok se peče kora pripremamo sva tri krema.
Sastojci:
600 ml slatke pavlake
400 g maskarponea
100 g tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
Narendana kora od pola limuna
1 pakovanje vanilinog šećera
Miješajte vanilin šečer i limunovu koru u bijeloj čokoladi. Zamiješajte maskarpone sir kako biste ga učinili kremastim. Pomiješajte ga sa 600 ml umućene slatke pavlake.
Smjesa je podijeljena na tri dijela i jedna trećina smjese se dodaje svakoj vrsti čokolade.
Pažljivo izmiješajte svaku smjesu. U međuvremenu, biskvit se već ohladio. Preko biskvita sipajte prvu smjesu od tamne čokolade, zatim mliječni sloj i na kraju smjesu sa bijelom čokoladom.
Stavite tortu u frižider da se stvrdne. Prije serviranja, tortu ukrasite rendanom čokoladom! (Tuzlanski.ba)