Srijeda, 27. Mart 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Recept za božanstvenu Triolada tortu

Zimske dane odmora i vikende možete iskoristiti za pripemu poslastice koja je veoma ukusna, a ne oduzima puno vremena, piše Ženski Magazin.

Otkrivamo vam recept za božanstvenu tortu.

Sastojci za koru:

40 g bijelog pšeničnog brašna

150 g tamne čokolade

3 jajeta

80 g šećera u prahu

60 g maslaca

Maslac i čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari i ohladite. Izmiješajte rastopljeni maslac i čokoladu i dodajte jednu kašiku brašna na svako žumanjce. Na kraju dodajte smjesi snijeg umućen od bjelanaca. Promiješajte i sipajte smjesu u pleh podmazan uljem. Najbolje je koristiti posudu prečnika 24 cm. Pecite približno 20 minuta na 130 ° C.

Dok se peče kora pripremamo sva tri krema.

  • Sastojci:     

    600 ml slatke pavlake

    400 g maskarponea

    100 g tamne čokolade

    100 g mliječne čokolade

    100 g bijele čokolade

    Narendana kora od pola limuna

    1 pakovanje vanilinog šećera

    Miješajte vanilin šečer i limunovu koru u bijeloj čokoladi. Zamiješajte maskarpone sir kako biste ga učinili kremastim. Pomiješajte ga sa 600 ml umućene slatke pavlake.

    Smjesa je podijeljena na tri dijela i jedna trećina smjese se dodaje svakoj vrsti čokolade.

    Pažljivo izmiješajte svaku smjesu. U međuvremenu, biskvit se već ohladio. Preko biskvita sipajte prvu smjesu od tamne čokolade, zatim mliječni sloj i na kraju smjesu sa bijelom čokoladom.

    Stavite tortu u frižider da se stvrdne. Prije serviranja, tortu ukrasite rendanom čokoladom! (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,