Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Recept dana: Ukusni patlidžani punjeni gljivama

Preuzmite sliku

Popularno

U ovom jednostavnom jelu nalaze sve one osnovne supstance koje su potrebne vašem tijelu: proteini, biljna vlakna, vitamini i minerali, polunezasićene masne kiseline. 

Za pripremu ovog jela potrebno vam je oko 30 minuta, a ukus će premašiti sva vaša očekivanja.

Sastojci:

1 kg plavog patlidžana

1 glavica crnog luka

200 grama svježih gljiva po želji

1 jaje

300 ml jogurta

so i biber po ukusu

biljno ulje za prženje

Priprema:

1. Isjecite patlidžan po dužini na dva dijela, i izvadite sredinu patlidžana.
2. Propržite polovine patlidžana na biljnom ulju.
3. Gljive prokuhajte u slanoj vodi dok ne omekšaju i isjecite ih na male komade.
4. Isjeckajte luk i pržite ga na biljnom ulju dok ne porumeni.
5. Pomiješajte luk, gljive, pulpu patlidžana i sirovo jaje, so i biber po ukusu.
6. Popunite polovine patlidžana dobijenom smjesom.
7. Stavite patlidžan na podmazan pleh i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.
8. Poslužite patlidžan sa prirodnim jogurtom.

Uživajte u ukusnom i zdravom obroku. Prijatno! (Tuzlanski.ba)

  • patlidzan-punjen-gljivama
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,