Donosimo vam recept za ukusnu tortu od mascarponea…
Sastojci za kalup promjera 24 cm:
Podloga: 20 dag digestive keksa, 5 dag tostiranog kokosovog brašna, 3 kašike smeđeg šećera, 10 dag maslaca.
Nadjev: 25 dag mascarponea, 8 listića želatine, 15 dag jogurta, 10 dag šećera, limunova korica, ½ mahune vanilije, 3 dl slatkog vrhnja, 15 dag borovnica.
Postupak: Kekse i kokosovo brašno sameljite u multipraktiku. Dodajte šećer i otopljeni maslac, izmiješajte i utisnite u dno kalupa. Pecite 10 minuta na 180 °C.
Za nadjev želatinu namočite u hladnu vodu. Mascarpone pomiješajte s jogurtom, dodajte šećer, naribanu limunovu koricu i srž pola mahune vanilije. Slatko vrhnje istucite u mekši šlag. Borovnice operite i posušite.
U želatinu dodajte 4 žlice kreme s mascarponeom, lagano na pari otopite i miješajte da se poveže. Pripremljenu želatinu izlijte u ostatak mascarponea, pjenjačom povežite pa umiješajte tučeno slatko vrhnje.
U kremu dodajte pripremljene borovnice te je rasporedite na podlogu od keksa. Poravnajte, spremite u frižider da se stisne i ukrasite borovnicama, piše Jutarnji.hr. (Tuzlanski.ba)