Savršen spoj čokolade i kikirikija!
Sastojci
- 15 komada sendvič keksića
- 800 g krem sira
- 1 šolja šećera
- 4 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- pola šolje kikiriki putera
- Za čokoladni preliv: pola šolje slatke pavlake, 200 g crne čokolade
Priprema
Rernu zagrijte na 180 stepeni. Kolačiće izdrobite i utisnite ih u okrugli kalup za cheescake. Koru pecite oko 5 minuta, samo da se stegne. Izvadite i temperaturu u rerni smanjite na 160 stepeni.
Za fil, mikserom umutite sir, šećer i vanilu. Dodajte jaja jedno po jedno i na kraju umiješajte kikiriki puter.
Po želji možete da dodate i šaku cijelog kikirikija. Fil stavite preko kore, poravnajte i pecite 60 minuta. Centar kolača bi trebalo da prestane da se trese kada ga pomjerite.
Ostavite da se ohladi i prelijte prelivom od otopljene čokolade i slatke pavlake.
(zenskiportal.ba)