Za današnji ručak predlažemo vam da napravite mesnu štrucu od sataraša.
Sastojci
- 800 g mljevenog mješanog mesa
- 2 paprike
- 2-3 paradajza
- 1 luk
- 300 grama šampinjona
- 100 grama suhog mesa
- 3 šnite starog hljeba izrezanog na kockice krušne mrvice (toliko da dobijete kompaktnu smjesu)
- peršun sjeckani
- so, biber
- 1 jaje
Priprema
Na suhoj tavi prepržite na kockice narezano suho meso, izvadite ga pa prepržite gljive narezane na komadiće, dok ne puste vodu i malo se zapeku. Dodajte sve to u meso. Na tavi prepržite luk pa dodajte na kockice narezanu papriku i paradajz. Dinstajte dok ne ispari tekućina. Ohladite pa dodajte u meso. Dodajte sve ostale sastojke. Formirajte štrucu koju stavite na ulje u posudu za pečenje, posipajte je mrvicama. Pecite na 150 stepeni 2,5-3 sata. (Coolinarka)