Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Recept dana: Pečena piletina sa parmezanom

Preuzmite sliku

Popularno

Pečena piletina iz pećnice sa parmezanom i gauda sirom te po još kojim sastojkom daje nam odličan i brz ručak.

Sastojci

  • 4 kom pilećih prsa
  • 150-200 ml majoneze
  • 100 g naribanog gauda sira
  • 50 g parmezan sira (može i više po želji)
  • isjeckani bijeli luk
  • 2 kašike kečapa
  • biber
  • 4 kašike prezle

Priprema

Piletinu operemo i posušimo te posolimo. Pripremimo smjesu tako sto u zdijelu istresemo majonezu i ostale sastojke te izmješamo. Piletinu stavimo u namašteni pekač i prekrijemo smjesom. Stavimo peći u predhodno zagrijanu pećnicu na 170 stepeni 15- 20 minuta. Zatim izvadimo i pospemo sa prezlom te vratimo jos 15 minuta.

Posluživanje

Poslužiti uz rižu sa žutom i zelenom tikvicom. (coolinarka)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje