Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Recept dana: Kada se udruže jagode i bijela čokolada dobijete iznenađenje

Preuzmite sliku

Iako fotografija asocira na klasičan cheesecake, recept je iznenađenje… Predlažemo vam kolač s jagodama i bijelom čokoladom, koji se brzo sprema. Znamo da nije baš “dijetalan”, ali u sredini radne sedmice treba sebe obradovati nečim ovako neodoljivim, piše Lepota i zdravlje.

Odlučili ste da u subotu porodicu obradujete kolačima, ali baš-baš dobrim. Nećete brojati kalorije, već ćete samo uživati. Mi vam predlažemo cheesecake sa bijelom čokoladom i jagodama…

Potrebno je:

300 grama mascarpone ili krem sira
25 grama šećera
150 grama slatke pavlake
150 grama istopljene bijele čokolade
160 grama džema od jagode
150 grama svježih jagoda (polovinu sitno isjeckati)
50 grama piškota

Priprema:

U posudu sipajte krem sir, šećer i slatku pavlaku. Mutite mikserom tri minuta. Dodajte otopljenu bijelu čokoladu i miješajte kašikom. U drugoj posudi pomiješajte džem od jagoda sa sitno isjeckanim jagodama.

U posudu obloženu providnom folijom stavite smjesu sa krem sirom, filujte smjesom od džema i sjeckanih jagoda, pa prekrijte ostatkom krema. Naredajte piškote preko svega i odložite u frižider na nekoliko sati. Kada se sve dobro stegne, izvadite iz posude, prekrijte preostalim džemom od jagoda i ukrasite cijelim jagodama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje