Donosimo vam recept za pesto od bosiljka i pistacija…
Sastojci:
- 2 šolje svježeg bosiljka
- 1/3 šolje očišćenih pistacija
- 3 režanj bijelog luka
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1/2 šolje svježe naribanog parmezana
- 1/4 do 1/2 čajna kašika himalajske soli (po ukusu)
- samljeveni biber (po ukusu)
Postupak:
Odvojite listove bosiljka od stabljike i dodajte ih zajedno sa pistacijama u blender. Blendajte dok ne dobijete finu smjesu.
Dodajte bijeli luk i ponovite postupak. Sa uključenim blenderom polako dodajte maslinovo ulje kroz otvor na poklopcu.
Na kraju, dodajte sir i još jednom dobro izblendajte. Posoliti i pobiberiti po želji.
Bosiljak u saksiji, sirove pistacije, vrhunsko maslinovo ulje, kao i himalajsku so možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. (Tuzlanski.ba)