Za ovu petominutnu poslasticu vam je potrebno:
- – Maslac za podmazivanje pleha
- – 225 grama tamne čokolade (70% kakaoa)
- – 225 grama milerama (slatke pavlake)
- – ¼ kašičice soli
- – Kakao
Priprema:
Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte pekarskim papirom tako da pređe preko rubova pleha.
Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi.
Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so. Promiješajte.
Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.
Kada je kolač ohlađen, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Nabacite malo kakaoa i isijecite. (Tuzlanski.ba)