Ukoliko tokom praznika niste pretjerali sa slatkim i slanim zalogajima, isprobajte ovaj recept za ovu finu slasticu…
Sastojci za tijesto:
• 300 g mljevenog keksa
• 100 g rastopljenog maslaca
Sastojci za kremu:
• 500 g svježeg sira
• 3 kašike šećera
• sok od pola limuna
• 1 vanilin šećer
Sastojci za voćni preljev:
• 200 g šumskog voća (zamrznutog)
• 1 vanilin šećer
• 3 kašike šećera
Priprema:
1. U plastičnoj vrećici tučkom za meso stucite kekse, dodajte im rastopljeni maslac, dobro izmiješajte i utisnite u čaše. Dobro izmiksajte svježi sir sa šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna te prelijte preko keksa.
2. U tavi zagrijte šumsko voće, dodajte vanilin šećer i šećer te, uz stalno miješanje, zagrijavajte 10-ak minuta dok se voće ne otopi, a sastojci prožmu. Prelijte preko kreme od svježeg sira i limuna. (Sretna.hr)