Poslastica od krušaka svidjeće se svima koji vole slatkast ukus voća i meda. Pripremili smo vam neobičan recept za punjene kruške, piše Lepota i Zdravlje.
Sastojci:
2 zrele kruške
2 1/2 kašike meda
Pola kašičice cimeta
1/4 kašičice muskatnog oraha
1/2 šolje jogurta
1 vanilin šećer
2 kašike seckanih oraha
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Kruške isijecite na pola i izdubite sredinu. Pleh obložite papirom za pečenje, stavite kruške na pleh i premažite ih medom i pospite ih cimetom i muskatnim oraščićem. Možete dodati i suho voće, po želji. Pecite 30 minuta i izvadite da se hlade.
Dok se kruške hlade, napravite smjesu od jogurta, vanil šećera i oraha i napunite kruške. (Tuzlanski.ba)