Ovo je varijanta Pavlove torte samo u obliku rolata, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
-badema u količini da prekrije dno pleha
-šećer u prahu po ukusu
-5 bjelanaca
-250 g šećera
-4 dl slatke pavlake
-sezonsko (jagode, breskve, kajsije, višnje…) ili južno voće (ananas, kivi, banane…)
Priprema:
U veću tepsiju stavite masni papir, pospite šećerom u prahu i poslažite listiće badema. Rernu zagrijte na 200 stepeni i stavite malo bademe da se preprže. Umutite bjelanca sa šećerom i istresite na ohlađene bademe. Pecite 10 minuta, zatim smanjite vatru na 160 stepeni i pecite još desetak minuta dok bjelanca ne požute. Izvadite i ohladite. U međuvremenu umutite pavlaku s prah-šećerom po ukusu u čvrst šlag i prekrijte ohlađeni kolač. Odozgo stavite voće po želji. Obavezno kolač držite u frižideru. Pomoću masnog papira koji je podloga, izvucite kolač iz pleha i urolajte ga. Po želji, možete ga preliti i glazurom od čokolade. (Tuzlanski.ba)