Bliže se praznici, a ako vam je dovoljno stalno istih kuhanih jaja, ne brinite, donosimo vam ideje za četiri različita punjenja koja će ih učiniti puno zanimljivijima, a nije ih teško napraviti.
Vrijeme pripreme: 70 minuta.
Za šest porcija potrebno vam je ukupno 12 jaja, a postupak za pripremu ovih punjenja je jednostavan i brz. Jedino će vam priprema jaja s punjenjem od hrena trajati malo duže budući da ćete jaja morati marinirati dva sata u soku od cvekle.
Jaja treba kuhati na laganoj vatri 11 minuta, a zatim ih 20 minuta ostaviti u ledenoj vodi. Nakon toga ih ogulite, odvojite bjelanjke, a žumanjke koristite kao bazu za punjenje.
Postupak možete vidjeti u videu, a u nastavku pogledajte što će vam biti potrebno za punjenja.
1. Klasično punjenje
3 žumanjka
1 kašika majoneze
1 kašikica senfa
1 kašikica limunovog soka
sol i biber po ukusu
kopar i rotkvica za ukras
2. Punjenje s avokadom
3 žumanjka
1/2 kašikice soka od limuna
prstohvat kajenskog papra
1 kašikica grčkog jogurta
sol i biber po ukusu
rotkvica i peršun za ukras
3. Punjenje s dimljenom paprikom
2 kriške slanine
3 žumanjka
1 kašika majoneze
1/2 kašikica senfa
1/2 kašikice dimljene paprike
4. Punjenje s hrenom
sok od cvekle (marinirati cijela jaja u njemu 2 sata)
3 žumanjka
1 kašika majoneze
1/2 kašikice hrena
prstohvat mljevene paprike
sol i biber po ukusu
sjeckani vlasac i sezam za ukras (index.hr)