Punjene kruške – ukusni desert koji će se dopasti svima koji uživaju u slatkom ukusu voća i meda.
Pripremaju se vrlo lako i što je najvažnije veoma su ukusne i zdrave.
Sastojci:
2 zrele kruške
2 kašičice meda
1/2 čajne kašičice cimeta
1/4 kašičice muskatnog oraščića
120 mililitara jogurta
1 pakovanje vanilinog šećera
30 grama sjeckanih oraha
Suho voće (po želji)
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Isijecite kruške na pola i izvadite sredinu. Pokrijte posudu papirom za pečenje i stavite kruške na njega, a zatim ih premažite medom i posolite cimetom i muskatnim orašćićem. Po želji možete dodati suho voće – sjeckane smokve, kajsije itd.
Pecite kruške 30 minuta. Nakon pola sata izvadite ih iz rerne.
Dok se kruške hlade, napravite mješavinu od jogurta, vanilinog šećera i sjeckanih oraha. Kada su kruške hladne, napunite ih smjesom i poslužite. (zenskimagazin.rs)