Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pripremite palačinke od heljde sa voćem

Preuzmite sliku

Popularno

Heljdu obično povezujemo sa slanim jelima, ali može se koristiti i za pripremu slatkih obroka.

Palačinke od heljde savršeno se slažu sa sezonskim, šumskim voćem i šećerom u prahu. Pripremaju se krajnje jednostavno i sigurno ćete iznenaditi sve u vašoj porodici, piše Ženski magazin.

Sastojci:     

100 g heljdine kaše

2 jaja

80g šećera

1 velika jabuka

120ml bademovog ili običnog mlijeka

100g heljdinog brašna

1 kašika cimeta

sitno voće (maline, borovnice, jagode)

šećer u prahu

Priprema:

Kašu skuhajte u skladu sa uputstvima na pakovanju. Ogulite jabuku i isijecite na manje komade. Žumanjce odvojite od bjelanca i umutite ih u čvrstu pjenu. U blenderu pomiješajte žumance, mlijeko, cimet i jabuke za homogenu masu. Prebacite u posudu, dodajte umućena belanca i brašno. Nježno izmiješajte sve sastojke zajedno. Palačinke pržimo u ulju dok lijepo ne porumene. Poslužite sa voćem i dekorišite šećerom u prahu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,