Recept za ovaj fini desert je toliko jednostavan da pogriješiti ne mogu ni početnici u kuhanju. Iako priprema traje kratko, potrebno je čekati nekoliko sati da se sladoled zaledi…
Sastojci:
400 g slatkog vrhnja
200 g kondenzovanog mlijeka
2 kašićice vanilin šećera
čokoladni keksi (količina po potrebi)
Priprema:
Izmiksajte vrhnje tako da dobijete čvrstu masu. U to dodajte vanilin šećer i još malo izmiksajte.
Potom u kalup složite red keksa. Na to rasporedite kremu pa prekrijte s drugim redom keksa. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u duboko zamrzavanje na nekoliko sati. Na kraju sladoled izrežite na kocke i poslužite.
Napomena: Umjesto čokoladnih keksa možete koristiti kekse s maslacem ili oblatne, prenosi 24sata.hr.
Pripremu ovog odličnog deserta pogledajte u videu OVDJE. (Tuzlanski.ba)