Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Praznični specijaliteti: Pohovane masline sa bademom

Preuzmite sliku

Popularno

Ukoliko još uvijek spremate novogodišnju trpezu, na listu dodajte i ovaj odlični i jednostavni recept… 

Potrebno je:

– koliko maslina (bez koštica)

– toliko badema (sa pokožicom)

– kisela voda

– brašno (meko, T-400)

– malo ulja za prženje

– prezle

Priprema:

Bademe pažljivo ugurati u maslinke, na mjesto gdje je bila koštica.

Od brašna i kisele vode napraviti tijesto gustine kao za palačine. Umačite masline u tijesto. Svaku izdignite da otkapa višak tijesta.

Zatim ih uvaljajte u prezle.

Nakon toga ih oblikujte na dlanu.

Ponovite još jednom postupak – u tijesto, pa u prezle, pa na dlan, i dobićete lijepe loptice za pohovanje.

Prže se par minuta. Možete koristiti manji sud i manje ulja. Protresite sud kako bi se kotrljale i ravnomjerno pržile. (Coolinarika)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,