Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pohovana feta u susamu s medom

Preuzmite sliku

Ovaj nesvakidašnji prilog sigurno će vas oduševiti.

Sastojci:

250 g feta sira
2 jaja
1 kašičica mljevene crvene paprike
1 kašičica svježe mljevenog bibera
100 g brašna
100 g susama
4 kašike cvjetnog meda
maslinovo ulje

Priprema:

Ocijedite fetu i obrišite je. Veličina komada fete nije bitna, ali debljina ne smije biti veća od 1,5 centimetra. Izrežite je najurednije što možete.

Umutite jaja. U drugoj zdjelici promiješajte brašno, mljevenu crvenu papriku i biber. U treću zdjelicu stavite susam. Fetu prvo uvaljajte u jaje, zatim u mješavinu brašna, ponovo u jaje, a potom u susam, pišu “Nezavisne novine”. Ponavljajte postupak dok ne potrošite cijelu fetu. Pecite u dubokom maslinovom ulju par minuta s jedne i druge strane. Ocijedite na kuhinjskom papiru. Vruće prelijte medom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,