Petak, 19. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Piletina u marinadi od meda i bijelog luka

Ovo je jednostavan recept koji će se svima dopasti, a sprema se veoma brzo, pa je idealan za one dane, kada nemate dovoljno vremena da unaprijed pripremite ili barem isplanirate ručak, prenosi Lepota i Zdravlje. Danas na meniju piletina u sosu od meda i bijelog luka.

Sve što vam je potrebno je…

4 komada pilećih prsa
1/4 šoljice soja sosa
3 kašike meda
3 čehna bijelog luka
Svježe iscijeđena limeta
Prstohvat soli i bibera
Maslinovo ulje
Kašika susama
1-2 šoljice integralne riže

Priprema: 

Zagrijte rernu na 220 stepeni. U posudi pomiješajte soja sos, med, isitnjeni bijeli luk i sok od limete. Za to vrijeme piletinu začinite solju i biberom i dodajte joj malo maslinovog ulja. Na vrlo malo ulja pecite piletinu sa obje strane, dok ne porumeni, zatim tako pripremljenu piletinu stavite u pleh, prelijte je sosom i stavite u rernu da se peče 20-ak minuta. Dok se piletina peče skuhajte rižu ili drugi prilog po želji. Kada piletina bude gotova pospite je susamom i servirajte pored željenog priloga. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,