Uvrstite recept na listu onih jela koje sebi morate pripremiti u narednim danima.
Sastojci:
– 1 očišćeno pile
– 2 glavice crnog luka (ili praziluka)
– 2 čena bijelog luka
– 2 šargarepe
– 4 kašike maslinovog ulja
– 1 velika konzerva oljuštenog paradajza
– 500 g pilećeg bujona (od pileće kocke)
– 40 g crnih maslina bez koštice
– so, biber
Priprema:
Pile posoliti spolja i iznutra. Oljušten bijeli luk isjeći na komadiće pa staviti u pile. Crni luk i šargarepu propržiti na umjerenoj vatri, pa dodati paradajz iz konzerve.
Naliti pilećom supom i dodati masline. U nauljani pleh staviti smjesu s paradajzom, pa preko staviti pile i peći u zagrijanoj rerni 60 minuta. Ukoliko ima potrebe dolijte vode ili ako je ostalo pileće supe.
Kao prilog poslužiti grilovano povrće ili pekarski krompir. Možete dodati i nekoliko svježih maslina i peršuna.
Prijatno! (Tuzlanski.ba)