Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Piletina s paradajzom i maslinama

Preuzmite sliku

Popularno

Uvrstite recept na listu onih jela koje sebi morate pripremiti u narednim danima.

Sastojci:

– 1 očišćeno pile

– 2 glavice crnog luka (ili praziluka)

– 2 čena bijelog luka

– 2 šargarepe

– 4 kašike maslinovog ulja

– 1 velika konzerva oljuštenog paradajza

– 500 g pilećeg bujona (od pileće kocke)

– 40 g crnih maslina bez koštice

– so, biber

Priprema:

Pile posoliti spolja i iznutra. Oljušten bijeli luk isjeći na komadiće pa staviti u pile. Crni luk i šargarepu propržiti na umjerenoj vatri, pa dodati paradajz iz konzerve.

Naliti pilećom supom i dodati masline. U nauljani pleh staviti smjesu s paradajzom, pa preko staviti pile i peći u zagrijanoj rerni 60 minuta. Ukoliko ima potrebe dolijte vode ili ako je ostalo pileće supe.

Kao prilog poslužiti grilovano povrće ili pekarski krompir. Možete dodati i nekoliko svježih maslina i peršuna.

Prijatno! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,