Subota, 24. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovo je tajna savršene krompir salate

Prvo i osnovno pravilo za dobru krompir salatu je: krompir se mora kuhati sa ljuskom.

Prvi korak je da dobro operete krompir pod mlazom hladne vode, a zatim ga stavite u lonac i nalijte vodu da krompir ogrezne.

Zatim posolite malo vodu i kuhajte krompir oko petnaest minuta. Da biste provjerili da li je krompir kuhan možete ga probosti viljuškom. Ako viljuška lagano prolazi kroz njega, sklonite ga sa ringle.

Krompir ohladite toliko da ga možete osloboditi kore, pa ga lijepo isijecite na jednake djelove. Ako se krompir nije prekuvao, ovo ćete lagano izvesti.

Isječenom krompiru dodaje so, biber, jabukovo sirće, sok od pola limuna, maslinovo ulje, isjeckan struk mladog luka, prstohvat ruzmarina i 1jedno čehno bijelog luka, i svjež peršun (sitno isjeckan).

Sve lagano izmiješajte, svo vrijeme pazeći da se krompir ne pretvori u pire.

Poslužite toplo uz ribu, ali može kao prilog i uz neko meso. Prijatno! (Stil.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,