Ne poznajemo baš puno ljudi koji nisu obožavatelji popularne Kinder Country mliječne čokoladice s rižom, a sada imamo i jednostavan recept koji će tu omiljenu slasticu pretvoriti u veliku tortu za cijelu porodicu.
Popularna čokoladica, Kinder Country, mnogima je omiljen slatki grijeh, no znamo i kako je poprilično sitnih dimenzija. Svaki put kada je jedemo uvijek poželimo još, a sada je moguće u njezinim okusima uživati i u puno većim količinama! Naime, pronašli smo recept za kremastu Kinder Country tortu koja okusom savršeno imitira slavnu čokoladicu, a uz to i odlično izgleda te se jednostavno priprema. Stoga, ako volite osvježavajuće, kremaste deserte u kojima se sljubljuju mlijeko, čokolada i hrskava riža – ovo je torta za vas, prenosi Žena.hr.
Broj osoba: 10
Vrijeme pripreme: 45 min
Sastojci:
-200 grama čokolade za kuhanje
-120 grama ekspandirane riže
-1 kašika kokosovog ulja
-250 grama mascarponea
-200 grama kondenzovanog mlijeka
-300 ml vrhnja za šlag
-10 grama mljevene želatine
-5 kašika hladne vode
Priprema:
Za podlogu pripremite okrugli kalup promjera 20 – 23 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje i rastopite čokoladu na pari. Potom promiješajte rastopljenu čokoladu, ekspandiranu rižu i kokosovo ulje pa sastojke prebacite na dno kalupa i dobro pritisnite. Stavite u frižider na 30 minuta.
Za to vrijeme izradite kremu tako da želatinu pomiješate s hladnom vodom i ostavite je 10-ak minuta. Smjesi dodajte nekoliko kašika kondenzovanog mlijeka i sve skupa ugrijte na pari dok se želatina potpuno ne rastopi.
U posebnoj posudi mikserom izmiješajte mascarpone, preostalo mlijeko i vrhnje za šlag. Miksajte sve dok smjesa ne postane čvrsta i kompaktna, a potom joj dodajte rastopljenu želatinu i sve skupa dobro promiješajte.
Kremu prebacite na pripremljenju podlogu koju ste izvadili iz frižidera i sve skupa poravnajte kako bi bilo uredno. Tortu je najbolje ostaviti u frižideru na nekoliko sati ili čak preko noći.
Savjet:
Na samom kraju, ovu tortu možete ukrasiti dodatkom čokoladne riže ili pak drobljenom Kinder Country čokoladicom. Tako će torta dobiti dodatno na hrskavoj teksturi, a izgledat će senzacionalno. (Tuzlanski.ba)