Ako tražite recept za jednostavan desert, koji će vas rashladiti u ovim toplim danima, imamo super vijesti za vas! Cheesecake s jagodama se pravi brzo i jednostavno.
Za ovaj cheesecake vam ne treba ni deset minuta, a zbog njegovog ukusa smo sigurni da ćete ga praviti češće nego što mislite.
Sastojci za dvije osobe
125 grama sira mascarpone
150 grama jagoda
4 tvrda keksa
1 limun
1 kašike kristalnog šećera
2 kašike šećera u prahu
1 kašika maslaca
Priprema
U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu kašiku limunovog soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno tri do četiri minute.
Zdrobite keks u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem.
Rasporedite smjesu na dvije čaše, i utisnite je na dno.
Nježno izmiješajte sir mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu.
Preko keksa stavite kremu, a preko kreme umak od jagoda.
Možete ostaviti da se malo ohladi u frižider ili odmah poslužiti, na vama je. Uživajte u ovom prejednostavnom i preukusnom desertu. (Zadovoljna.hr)